Wat kan ik voor u betekenen?
Als u een half uurtje tijd hebt, nodig ik u graag uit voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen kijken wat ik voor u kan doen.

U kan het kennismakingsgesprek ook onmiddellijk koppelen aan een adviesgesprek (keuze eenmanszaak of vennootschap, diverse fiscale vragen, etc. ). Dit kan zonder probleem en houdt niet in dat u zich als toekomstige klant bindt.

Contactgegevens

Hoofdkantoor Vinderhoute
Poekstraat 4A
9921 Vinderhoute
Route op Google Maps

Boekhoudkantoor Gent
Kortrijksesteenweg 703
9000 Gent
Route op Google Maps

Google Beoordelingen
4.1

Een starter / beginnende zelfstandige heeft vele vragen en onzekerheden. Men zit namelijk boordevol goede ideeën, heeft een goed plan, mogelijke scenario’s werden uitgewerkt, leveranciers gecontacteerd, klantenprospectie gedaan, etc.

Wat is de volgende stap?

Een starter/ beginnende zelfstandige heeft vaak door vorige beroepservaring de nodige expertise in het domein waarin hij een zelfstandige activiteit wenst op te starten. Het probleem situeert zich vooral in de praktische aanpak van de opstart.

Alvorens deze praktische stappen te ondernemen is het ten sterkste aan te bevelen fiscaal advies bij een boekhouder in te winnen. Neem daarvoor gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek kan u kort toelichten wat uw plannen zijn en een eerste indruk krijgen over het boekhoudkantoor en de werkwijze. Het is namelijk de bedoeling een lange termijn relatie aan te gaan. Daarom is het belangrijk even stil te staan bij de voor u geschikte keuze.

Wat behoort tot het takenpakket van de boekhouder in de begeleiding van de starter?

Uw boekhouder zal samen met u de financiële haalbaarheid van uw plannen bespreken, u adviseren over de keuze eenmanszaak (hoofdberoep of bijberoep) versus vennootschap (VOF, BVBA, Comm. V, NV, …) en tips geven over hoe uw plannen als starter te optimaliseren.

Wij zullen u verder ook informeren over de wijzigingen in uw statuut en wat daar de gevolgen van zijn. U gaat immers over van een statuut als bediende/ arbeider/ werkzoekende naar het statuut van een starter/ beginnende zelfstandige.

Het statuut van starter / beginnende zelfstandige brengt een aantal verplichtingen mee, zoals:

  • Inschrijving in het ondernemingsloket
  • Eventuele activatie van het btw nummer te activeren
  • inschrijving in een sociale kas

Uw boekhouder zorgt voor de nodige contacten

Uw boekhouder zal u begeleiden tijdens de opstart van uw zelfstandige activiteit en daarna de taak van adviseur opnemen. Uw boekhouder zal er voor zorgen dat u in orde blijft met de wettelijke verplichtingen en de contactpersoon zijn tussen u en de federale overheidsdienst financiën.

Diensten voor starters

Boekhouding

Uw boekhouding, de basis voor een goede werking
van uw zelfstandige activiteit / bedrijf

Fiscaal advies op maat

Correct fiscaal advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie

Persoonlijk advies

Door een goede begeleiding de groei van uw zelfstandig ondernemen
in goede banen leiden

Wenst u meer informatie?

Als u een half uurtje tijd hebt, nodig ik u graag uit voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek waarin we samen kijken wat ik voor u kan doen.

Disclaimer & PrivacySitemaphemelsoet1@telenet.beAlle contactinfo
 
Onze specialisatie? Uw digitale boekhouding

© 2015 Hemelsoet VOF – BTW: BE 0831.380.070 – Boekhouder BIBF: 30071616/70374611