Wat kan ik voor u betekenen?
Als u een half uurtje tijd hebt, nodig ik u graag uit voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen kijken wat ik voor u kan doen.

U kan het kennismakingsgesprek ook onmiddellijk koppelen aan een adviesgesprek (keuze eenmanszaak of vennootschap, diverse fiscale vragen, etc. ). Dit kan zonder probleem en houdt niet in dat u zich als toekomstige klant bindt.

Contactgegevens

Heidi Hemelsoet
GSM: 0472 92 45 43
Tel.: 09 336 05 57
hemelsoet1@telenet.be

Hoofdkantoor Vinderhoute
Poekstraat 4A
9921 Vinderhoute
Route op Google Maps

Boekhoudkantoor Gent
Kortrijksesteenweg 703
9000 Gent
Route op Google Maps

Google Beoordelingen
4.1

Boekhouder Vinderhoute - Heidi HemelsoetIn eender welke fase van een zelfstandige activiteit, (voor de start, tijdens de opbouw, de gouden jaren, uitbreiding, verkopen, overlaten) is het van groot belang een goede, georganiseerde boekhouding te hebben. Het is een tool die op eender welk moment beschikbaar dient te zijn en die vertrouwen zal scheppen bij derde partijen.

Bij de opstart van een zaak gaat men vaak voorbij aan deze noodzaak. Een beginnende zelfstandige maakt soms, om begrijpelijke redenen, de keuze om het eerst maar even aan te zien. Hij of zij koopt de meest noodzakelijk tools , beslist de boekhouding zelf te doen en gaat van start, met de hoop een schitterende toekomst tegemoet te gaan.

Ondanks de kostprijs is het van belang een goede boekhouding te hebben en ook daarin te investeren. Waarom? Een goede boekhouding levert u onder andere volgende voordelen op:

  1. U krijgt een klaar en duidelijk overzicht van uw situatie. Ik kan met u bekijken welke kosten zwaar doorwegen. hoeveel ruimte er is om te investeren en met welk geld (eigen geld, lening, leasing). U ziet ook hoeveel winst u maakt en waarom er bijvoorbeeld ondanks de hoge winst weinig geld op de bankrekening staat.
  2. U wenst een investering te doen en klopt bij de bank aan. Het eerste wat de bank zal vragen is een recente balans en resultatenrekening. U begrijpt dat u dit niet zomaar uit het niets tevoorschijn kan halen. Een A4-tje met enkele cijfers zal niet volstaan. Best komt men met een balans en resultatenrekening die een langere periode bestrijkt. Dus niet eerst beslissen dat men een lening nodig heeft en dan pas zijn boekhouding organiseren.
  3. U wenst uw zaak te verkopen. Mogelijke kopers zullen uw boekhouding doorlichten.

Hoe een boekhouding organiseren?

U laat uw boekhouding doen

Meest frequent brengt de zelfstandige zijn boekhouding één maal perkwartaal binnen (voor de btw-kwartaalaangiftes, maandelijks voor maandaangevers) . In dit geval zorg ik dat alles ingeboekt wordt en de aangiftes tijdig worden verzonden. Van mij krijgt u indien van toepassing een overzicht met de openstaande klanten en leveranciers, een balans plus resultatenrekening en eventuele opmerkingen.

U doet uw boekhouding gedeeltelijk zelf

Indien u heel optimistisch bent en een eenvoudige zaak heeft kan u het voor een deel zelf doen. U kan er dan voor opteren te investeren in een boekhoudpakket ( bij voorkeur topACCOUNT) en zelf in te boeken.

Hier raad ik aan dat we de eerste drie kwartalen (telkens op het einde van het kwartaal) samen zitten en de facturen samen overlopen. Op die manier kan ik u vertellen met welke beperkingen u bij het inboeken dient rekening te houden.

U bent dan zelf verantwoordelijk voor de btw-aangiftes en zal uw dossier één maal per jaar binnen brengen (voor de jaarafsluiting bij een vennootschap of de aangifte personenbelasting bij een éénmanszaak).

Welke documenten dient u mij te bezorgen?

In het begin van elk kwartaal (of elke maand voor maandaangevers) bezorgt u mij volgende documenten:

  • Alle aankoop- en verkoopfacturen (bij voorkeur in een map op datum), alle bonnetjes georganiseerd per kostensoort (alle parkeerkosten samen, etc.)
  • Zakelijke / beroepsmatige kredietkaartuittreksels met de bonnetjes en facturen die er bij horen.
  • Zakelijke / beroepsmatige bankafschriften
  • Het btw-rekeninguittreksel (indien ontvangen)
  • Alle verdere documenten die van belang kunnen zijn voor het voeren van een correcte boekhouding.

Wenst u meer informatie?

Als u een half uurtje tijd hebt, nodig ik u graag uit voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek waarin we samen kijken wat ik voor u kan doen.

Disclaimer & PrivacySitemaphemelsoet1@telenet.be – 0472 92 45 43Alle contactinfo

© 2015 Hemelsoet VOF – BTW: BE 0831.380.070 – Boekhouder BIBF: 30071616/70374611